Title Image

Pulvimetal·lurgia

El mercat de major creixement de TEMSA

TEMSA és un dels principals actors en el mercat del premsat i sinterització de pols metàl·lics. La companyia proveeix d’eines a tots els grans grups fabricadors de peces sinteritzades i està molt activa en quant a les últimes novetats sobre la utilització de materials i processos productius. Aquests darrers anys han estat d’un gran avanç per a TEMSA, que ha ampliat instal·lacions, maquinària i personal especialment dedicat a aquest camp. D’aquesta manera, la pulvimetal·lúrgia s’ha convertit en el mercat de major creixement dins de l’empresa.

Amb tota l’experiència acumulada, TEMSA ofereix ara també disseny de projectes i assessorament en la millora de processos dels seus clients.

 

Pistons i guies d’amortiment, rotors, pinyons, corrioles i lleves… TEMSA està molt enfocada en la peça petita, on no tots poden entrar, i on ha adquirit una experiència rellevant amb el pas dels anys, i una gran competitivitat.

img 1 sintering

Pulvimetal·lúrgia

La pulvimetal·lúrgia o sinterització és un procés productiu basat en la compactació i sinterització de pólvores metàl·liques per a produir peces d’alta qualitat amb formes complexes, toleràncies molt ajustades i d’una manera relativament barata.
Les peces són produïdes en dues fases. Primer es premsen les pólvores metàl·liques, que són dipositats mitjançant la força de la gravetat en un motlle format pel utillatge i la premsa uneix físicament les partícules de les pólvores en tancar la cavitat amb el punxó i el nucli aplicant altes pressions unidireccionals que aconsegueixen que les pólvores adquireixin la forma de la cavitat formada pel utillatge. Una vegada projectada, la peça premsada es transporta a un forn de sinterització on adquireix les característiques físiques necessàries.
L’utillatge utilitzat en aquest procés és especial degut precisament al procés productiu, i és que tant els punxons com els nuclis, patilles i agulles han de lliscar amb el mínim joc possible entre elles i els punxons al seu torn en la matriu, per a donar la forma final a la peça. La geometria de les eines ha de tenir contorns regulars, amb radis tangents i toleràncies de 0.001mm perquè les eines estiguin el més ajustades possibles.
A més, a causa de les altes pressions i friccions del procés, els problemes d’adherència són el major obstacle per a salvar la vida útil de l’eina. Això s’aconsegueix d’una banda aplicant materials amb millors prestacions enfront del desgast, com pot ser, depenent de l’aplicació, el metall dur o acers especials i amb uns acabats superficials perfectes, amb un Ra inferior a 0.5.
TEMSA està especialitzada en el disseny i fabricació d’utillatge per a la sinterització de peces petites, de diferents elements de l’amortiment –pistons i guies- així com altres elements per a engranatges, centrant-se casi íntegrament en el sector automobilístic. Des d’encunys complets a peces individuals o fins i tot processos de recuperació d’utillatge ja utilitzat, TEMSA és un proveïdor flexible que s’adapta a les necessitats del client.

ELS RECOBRIMENTS

A la pulvimetal·lúrgia s’utilitzen els recobriments per a millorar les qualitats d’alguna de les tipologies d’eina. Cada recobriment –TiN, TiAlN, AlCrN, entre altres- aportarà unes qualitats específiques supletòries a l’eina, sigui el punxó o la matriu. TEMSA treballa amb les millors empreses del mercat d’aplicació de recobriments per a oferir als seus clients les millors opcions per a augmentar les prestacions de les seves eines.

    Sorry, no posts matched your criteria.

CONFORMACIÓ EN FRED

 

Més de 30 anys de especialització.

CONEIXÉN MÉS

TALL FI

 

Alta tecnologia per a processos d’elevada sol·licitació.

CONEIXÉN MÉS

METALL DUR

TEMSA desenvolupa i fabrica eines específiques per a les aplicacions de desgast i tall en diferents qualitats de carbur de tungstè o metall dur.
CONEIXÉN MÉS

OPORTUNITATS LABORALS

El Grup TEMSA està en constant creixement i estem buscant persones que vulguin incorporar-se al nostre projecte en qualsevol de les nostres divisions. Si t’interessa el que fem i vols créixer tu també, envia’ns el teu currículum. Anima’t!
ENVIAR CV