Title Image

Col·laboració amb universitats – Ocupació

Al costat de la universitat i de la recerca

TEMSA col·labora activament amb universitats, centres tecnològics i centres formatius per a créixer i desenvolupar-se conjuntament.
Des de fa anys, TEMSA col·labora amb la secció de Conformació en Fred de l’Institut Miguel Altuna (MAI) en Bergara (Guipúscoa). Tècnics de TEMSA i de MAI treballen activament en projectes d’I+D per a generar solucions innovadores per a poder traslladar al mercat posteriorment. A més, MAI envia als seus tècnics a formar-se en la preparació i manteniment d’utillatge a TEMSA gràcies als cursos de formació en manteniment d’eina que ofereix TEMSA. I recíprocament. TEMSA es recolza en MAI, que com a centre de suport a la indústria, ofereix cursos de formació teòrica i pràctica en el disseny de processos i de posada en marxa a màquina, als quals regularment atenen els nostres treballadors per a formar-se.

imagen-1-universidades

Coneix les nostres col·laboracions

 

TEMSA té acords amb:

logo miguel altuna

Miguel Altuna LHII és un centre de Formació Professional públic integral situat en Bergara (Espanya). Compta amb un grup de treball específic dedicat a la generació de coneixement sobre la conformació en fred. La seva oferta abasta diferents àmbits: un programa d’especialització sobre forja en fred, calenta i semicalent, cursos específics i ad-doc per a treballadors, servei tècnic i I+D aplicat a empreses, projectes d’innovació públic-privats, jornades tècniques etc. És un centre únic a Europa dinamitzador de la indústria i la recerca de la conformació en fred amb el qual el Grup TEMSA col·labora en multitud de nivells.

www.maltuna.eus/es

Logo UPC

La Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) és una institució pública de recerca i d’educació superior en els àmbits de l’enginyeria, l’arquitectura, les ciències i la tecnologia, i és una de les universitats politècniques líders d’Europa. Titula cada any més de 6.000 estudiants de grau i màster, i més de 500 doctors. La UPC es manté entre les 26 millors universitats del món i com la 8a d’Europa en el Ránquing QS Top 50 Under 50 del 2018-2019. Així mateix, és la primera universitat d’Espanya en innovació i desenvolupament tecnològic en rendiment, segons l’O-Rànquing 2018.

www.upc.edu

Logo Ceit

Ceit-IK4 és un centre de recerca, sense ànim de lucre, que promou l’excel·lència en la recerca aplicada mitjançant la publicació dels resultats no confidencials i la participació en els fòrums de divulgació científica i tècnica, així com la formació doctoral en el marc dels projectes de recerca industrial. Ceit-IK4 cerca la col·laboració estable amb empreses de diversos sectors i tracta de comprendre tots els aspectes involucrats en el negoci dels seus clients, promovent solucions d’alt valor afegit a través dels projectes de recerca aplicada. El Grup TEMSA col·labora amb Ceit-IK4 a diversos nivells, centrant-se en la sinterització del Metall Dur.

www.ceit.es

FOTO DESAROLLO temsa

Desenvolupament de noves solucions tècniques

TEMSA considera que cal fer un pas més enllà en la tecnologia utilitzada, i per això col·labora amb universitats i centres tecnològics en el desenvolupament de solucions tècniques per a la seva posterior aplicació en el mercat de les eines d’alta precisió. Des de la parametrització de pólvores a utilitzar en la sinterització del metall dur fins a l’anàlisi metal·logràfica de les diferents parts de l’eina producte aconseguit, TEMSA compta amb el saber fer dels laboratoris de tècnics i investigadors experimentats per a millorar els seus productes. A més, representen un aliat molt important a l’hora d’analitzar diferents problemes que puguin sorgir vinculats a la composició dels materials i donar-los una solució.

Curs de manteniment de matrius

TEMSA ofereix als seus clients i partnes cursos a mida per a aprendre i entrenar els processos de manteniment de matrius per a operacions pròpies. Són cursos que inclouen el mecanitzat bàsic de peces, rectificat i poliment. Cursos que milloren les competències del manteniment d’eina, que afegeixen una major flexibilitat al taller d’eines de cada client. El curs més impartit i sol·licitat és el següent:

Lloc: Instal·lacions de TEMSA a Cervelló

DIA 1:

10.00-10.45 Introducció:

 • Tipus de matrius // Maquinària i útils a emprar // Tipus de recuperacions que es poden presentar // Límits en les recuperacions

 

11.00-12.00 Explicació de les tècniques de polit

 • Banc de polit // Diamant: Característiques i granulometria // Útils: Pals, varetes, cotó // Instruments de mesurament

12.00-14.00 Pràctiques de polit.
15.30-18.00 Pràctiques de polit.

DIA 2

09.00-11.00 Pràctiques de polit.

11.00-12.00 Explicacions tècniques de rectificat intern

 • Rectificadora convencional (Pinacho + cargols + motor) // Pivots // Geometries // Mides de gra // Instruments i tècniques de mesura.

12.00-14.00 Pràctiques de rectificat intern

 

15.30-18.00 Pràctiques de rectificat intern

DIA 3

09.00-14.00 Pràctiques de rectificat intern

Altres operacions.

 • Escapoleixes
 • Torn d’acabats
FOTO CURS 1

OPORTUNITATS LABORALS

El Grup TEMSA està en constant creixement i estem buscant persones que vulguin incorporar-se al nostre projecte en qualsevol de les nostres divisions. Si t’interessa el que fem i vols créixer tu també, envia’ns el teu currículum. Anima’t!
Enviar CV

EVOLUCIÓ DEL PERSONAL

 

(Nombre de persones)

grafico evolucion de personal temsa

EDAT MITJANA

 

(Anys dels treballadors)

edad media

ANTIGUITAT MITJANA

 

(Anys en l’empresa)

12

CAPACITACIÓ TECNOLÒGICA

Gràcies a la seva maquinària d’última generació i un personal jove amb molta experiència en el sector, TEMSA fabrica eines especials segons els plànols amb toleràncies de ±0.001mm i els clients més exigents ens avalen.
CONEIXÉN MÉS

PROVEÏDOR INTEGRALL

TEMSA és un proveïdor especialitzat que abasta totes les àrees de negoci del seu sector: des del disseny i instal·lació dels processos productius per als seus clients, la fabricació de les eines necessàries, fins la producció de la matèria primera per a les eines.

ÚLTIMES NOTÍCIES

 • TEMSA els desitja Bones Festes i un pròsper any nou.

  El Grup TEMSA es pren una petita pausa per recarregar energies i afrontar l’any 2023 amb tota la força possible, per tant estarà tancat des del 24 de Desembre fins l’1 de Gener, tots dos incloso...

 • METADUR a la WIRE!

  TEMSA produeix nuclis de carbur de tungstè amb preforma en un termini extraordinàriament ràpid.   Tenim forns HIP per a pre-sinteritzar i sinteritzar en un sol pas; torns CNC per a donar la fo...

 • WIRE 2022. Save the date!!!

  Torna la WIRE! i com no podia ser d’una altra manera, torna també el Grup TEMSA!   El Grup TEMSA ha estat sempre especialista en eines de desgast per a múltiples aplicacions, i ha donat s...