Title Image

Tall fi

Tecnologia per a aconseguir tot tipus de peces

TEMSA proveeix de mascles i postissos als principals fabricants de peces produïdes per tall fi del mercat. Des de panys fins a elements per a l’automòbil, aquest és un mercat en creixement per a TEMSA.
Els processos per a la fabricació de les eines per al tall fi són molt diferents si parlem de mascles i postissos. Els mascles de metall dur aconsegueixen una vida útil molt major, i un millor acabat superficial durant tota la seva vida que els mascles d’acer, i per a això es necessiten processos i maquinària que garanteixin una concentricitat perfecta en tota la longitud del punxó. TEMSA compta amb dues màquines Rollomatic que pel procés de peeling, en una sola càrrega de treball, aconsegueixen tot el perfil, sigui cilíndric o amb forma convexa.
D’altra banda, els mascles tenen una geometria asimètrica que no es pot aconseguir per mètodes convencionals, i requereixen l’aplicació de processos de cort per fil i mecanitzat d’alta velocitat.

corte fino img 1
INTRODUCCIÓ

El tall fi és un procés de deformació metàl·lica extremadament precís que representa una mescla entre l’estampació i l’extrusió en fred, però que es diferencia clarament d’elles tant per les premses utilitzades com per l’utillatge específic que necessita, així com el producte aconseguit.
Els avantatges d’utilitzar el procés de tall fi enfront d’altres processos són, entre altres, el rang de producte a aconseguir, ja que el gruix de la xapa a punxonar pot anar fins als 19mm. Fins i tot amb un material tan gruixut, els acabats del tall tenen molt bona qualitat, sense rebaves, amb una excel·lent planicitat en la peça i unes vores rectes. A més, es pot aconseguir orificis molt petits en comparació amb el gruix de la xapa. Un factor molt important és que a més en les sèries productives s’ha de tenir una repetitivitat perfecta, amb el qual s’assegura que la peça sigui la mateixa independentment del moment en què va ser produïda.
El postís i el mascle (o matriu i punxó) han de tenir un joc molt petit, el 0.5% o inferior, per la qual cosa les toleràncies han estar dins de 0.001mm. A més, els acabats superficials han de ser excel·lents, amb una rugositat inferior a Ra 0.5, per a permetre que el mascle llisqui pel postís i perforin/tallin bé la xapa evitant també el desgast per fricció i augmentant la seva vida útil.

CONFORMACIÓ EN FRED

 

Més de 30 anys de especialització.

CONEIXÉN MÉS

PULVIMETAL·LÚRGIA

 

Proveïdor dels principals fabricants de components per premsatge de pols.

CONEIXÉN MÉS

METALL DUR

TEMSA desenvolupa i fabrica eines específiques per a les aplicacions de desgast i tall en diferents qualitats de carbur de tungstè o metall dur.
CONEIXÉN MÉS

OPORTUNITATS LABORALS

El Grup TEMSA està en constant creixement i estem buscant persones que vulguin incorporar-se al nostre projecte en qualsevol de les nostres divisions. Si t’interessa el que fem i vols créixer tu també, envia’ns el teu currículum. Anima’t!
Enviar CV